Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder staan de antwoorden op de meest voorkomende vragen. Antwoord niet gevonden? Mail naar cycle@hartstichting.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Algemeen

Hoe schrijf ik me in voor Cycle?
Inschrijven kan via de 'doe mee' knop op de homepage. Je inschrijving is compleet na betaling van het inschrijfgeld. Mocht het inschrijven niet lukken, neem dan contact met ons op. Na inschrijven kan je beginnen met het sponsorwerven.
Kan ik individueel meedoen of moet ik meedoen als team?
Je schrijft je altijd in als individu en je hebt verantwoordelijkheid voor je eigen sponsorgeld. Het is natuurlijk mogelijk om de sponsoring en het fietsen met een team op te pakken. Hierbij geldt dat het sponsorbedrag van het team bij 90 KM gemiddeld hoger of gelijk moet zijn aan 90 euro p.p. en bij 130KM hoger of gelijk moet zijn aan 130 euro p.p.
Is Cycle een wedstrijd?
​​​​Het is een recreatieve fietstocht waar fun, gezelligheid, je persoonlijke challenge en de bijdrage aan onderzoek naar hart- en vaatziekten boven aan staan. Het is geen wedstrijd.
Zijn er tijdens de tocht verzorging/pauze posten?
Ja, tijdens Cycle zijn er twee tot drie verzorgingsposten per dag. Post 1 is te vinden op 1/3 van de route de 2e post op ongeveer 2/3 van de route.
Kan ik mijn inschrijving annuleren en zijn hier kosten aan verbonden?
Je kunt je aanmelding annuleren maar de al door ons gemaakte kosten moeten wij wel in rekening brengen. De arrangementskosten ben je kwijt. De inmiddels behaalde donaties gebruikt de Hartstichting voor onderzoek.

Financieel en sponsorgeld

Wat als ik het sponsorbedrag niet bij elkaar krijg?
Wacht niet te lang met het starten van je sponsorwerving. Als je in de maand voor de fietstocht nog niet ver genoeg bent met sponsorwerving, nemen we contact met je op. Natuurlijk kunnen we je ook altijd voorzien van advies. Je hebt echter alleen recht op een startbewijs als je het minimum van 90 euro voor de 90KM en 130 euro voor de 130KM op je teller hebt staan. Uiteraard is er niks op tegen om zelf een bijdrage te doen.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Giften aan goede doelen (met ANBI-status) zijn aftrekbaar voor de aangifte van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. De Hartstichting heeft een ANBI status dus de giften zijn aftrekbaar.
Waarom betaalt een sponsor €1,20 transactiekosten bij een sponsoring?
Het donatiesysteem op de website kost geld. Het is de keuze van de organisatie om transactiekosten door te berekenen. Deze kosten staan los van de sponsoring. Zo blijft de sponsorteller kloppen en dat is wel zo duidelijk.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen